nlc.hu
Szabadidő

Elkészült a Telekom-reklám tanáros változata

Emlékszel még a Telekom karácsonyi reklámjára? Ilyen a tanáros változat

Az eredeti videóban is tanár szerepel, de Magyarországon ezt a telekommunikációs cég a politikai helyzet miatt buszsofőrre változtatta.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Clark Ádám téren 2022. november 18-án

A Tanárok a Tanárokért mozgalom elkészítette a tavalyi Telekom-reklám eredeti, tanáros verzióját – számolt be az RTL.

Bár karácsony már rég elmúlt, talán többen emlékeznek a Telekom tavalyi ünnepi kisfilmjére: a megható videóban egy magányos buszsofőr és egy kamaszfiú barátsága jelent meg. Azt azonban kevesen tudják, hogy az eredeti verzióban nem buszsofőr, hanem tanár volt; csakhogy ezt a cég itthon megváltoztatta a „politikai viták elkerülésének érdekében”.

A Tanárok a Tanárokért csütörtöki közleményében úgy fogalmazott, hogy noha a buszsofőrök óriási felelősséggel járó munkakörben dolgoznak és minden tiszteletet megérdemelnek, a pedagógusok nagy része csalódott volt amiatt, hogy a jelenlegi politikai helyzetben nem kaptak támogatást a reklámmal.

Ezért is döntött úgy néhány pedagógus, hogy leforgat egy hasonló kisfilmet; igazi tanárokkal, diákokkal és az életből vett példákkal.

„A film teljes egészében a filmben szereplő tanárok és diákok közös munkája; a technikai megvalósítás pedig főként diákjaink érdeme. A célunk a filmmel, hogy az oktatásban zajló, sokszor kilátástalan küzdelem mellett megmutassuk a szakma szépségét és azt, amiért tanárok tízezrei még kitartanak a hivatásuk mellett. Ezzel együtt pedig szerettük volna bizonyítani azt is, hogy tanárok és diákok képesek együtt dolgozni egy közös célért” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top