nlc.hu
Szabadidő

Petőfi Zenei Tanács

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács: Nagy Feróval mentenék meg a magyar popzenét

Demeter Szilárd jobbá tenné a magyar popkultúrát.

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács – jelentette be a Petőfi Kulturális Ügynökség. Mint írták, a cél az, hogy „a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét” – számolt be róla a hvg.hu.

A Demeter Szilárd vezette ügynökség arról írt: „a felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik” (mondjuk az már nem fért bele, hogy egy nőt is meghívjanak, de minden apróságra tényleg nem lehetett gondolni), a résztvevők „láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig”.

A tanács tagjai között szerepel többek között a régen még önbizalomhiánnyal küzdő Nagy Feró, Kovács Ákos, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Ferenczi György, Tátrai Tibor. Tőlük remélik magyar popkultúra jobb útra terelését.

Nagy Feró

Fotó: RTL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top