nlc.hu
Szabadidő

Megmentették a nézők a Pécsi Harmadik Színházat

Megmentették a nézők a csőd szélére került pécsi színházat

A nézők és a művészek felajánlásainak köszönhetően nem kell bezárnia a Pécsi Harmadik Színháznak.
A Pécsi Harmadik Színház köszönő képe az adománygyűjtés után

A sikeres adománygyűjtő akciója után megmenekült a Pécsi Harmadik Színház; a nézők több mint 21 millió forintot gyűjtöttek össze a teátrumnak, amely a rezsiköltség megemelkedése és az állami támogatás elmaradása miatt került nehéz helyzetbe.

„A Pécsi Harmadik Színház megsegítésére meghirdetett Színházmentő akció sikerrel zárult, és a támogatási kampány zárásáig, vagyis március 23-án éjfélig – a kampány szabályától eltérően a számlánkra való közvetlen utalással érkező támogatásokkal együtt – 21.316.023 forintot eredményezett. Köszönetet szeretnénk nyilvánítani mindenkinek, aki mellénk állt, akinek része volt bármilyen módon abban, hogy ma kijelenthetjük: bizakodva nézhetünk a jövőbe” – olvasható a színház közleményében a Facebookon.

Az 1988-ban alapított, sok kortárs magyar drámát játszó színház január elején jelentette be, hogy veszélyben a működésük.

„Ez év elején még úgy hittük, január 14-én tartjuk meg színházunk utolsó előadását – írják. – Ellehetetlenült gazdasági helyzetünk miatt kétségbeesetten kiáltottunk a világba mentőövért. A csodában bíztunk. És a csoda nem maradt el. Sokan hallották meg szavunkat, és siettek segítségünkre, ki tettekkel, ki anyagi eszközökkel.”

A nézők mellett számos művésztől is érkezett felajánlás, többen előadásuk teljes bevételét a színháznak ajánlották fel, mások pedig tiszteletdíj nélkül vállaltak fellépéseket. A pécsi önkormányzat azzal segített, hogy az éves 5 millió forintos támogatást nem a szokásos negyedévenkénti bontásban, hanem februárban, egy összegben utalta el.

(Kiemelt kép: Facebook/Pécsi Harmadik Színház)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top