Gwyneth Paltrow röhejes pere bizonyítja: imádjuk a sztárokat nézni, amikor épp szánalmasak

TóCsa | 2023. Március 31.
A Johnny Depp–Amber Heard-ügy óta nem volt olyan hollywoodi kirakatper, ami ennyi érdeklődőt vonzott volna. Gwyneth Paltrow síbalesetének pere nevetséges és triviális, közben mégis igazán izgalmas, mert rávilágít néhány privilegizált, dúsgazdag ember pazarló életmódjára és furcsa gondolkodására.

Pechünkre Amerikában a jogi ügyek a legritkább esetben jutnak el a bíróságig. Általában peren kívüli megegyezéssel zárulnak a hosszas alkudozások, így csak nagyon ritkán láthatjuk, hogy egy-egy sztár a nyilvánosság kamerái előtt, minden részletbe belemenően avat be minket az élete kényesebb részleteibe. A Johnny Depp és Amber Heard  főszereplésével készült bírósági reality jelenti mostanáig a bírósági realityk csúcsát, és ugyan a pereskedő Gwyneth Paltrow azokat a magasságokat/mélységeket nem tudta még csak megközelíteni sem, sokak számára így is bűnös élvezetet jelentett látni, ahogy két dúsgazdag ember a nagyvilág nyilvánossága előtt ölre megy egymással egy egészen piszlicsáré ügy, egy nem igazán komoly következményekkel járó, sok évvel ezelőtti síbaleset miatt.

Kétségbeesetten magyarázza igazát (Fotó: Profimédia)

A Való Világnál is jobb

Ebben a perben az volt a legcsodálatosabb, hogy teljesen tét nélküli volt. Míg Depp és Heard pereskedésében szekértáborok alakultak ki és estek egymásnak, és a pert nézni olyan érzés volt, mint egy focimeccset, ahol mindenkinek megvan a kedvenc csapata, addig ennél a pernél igazából az elejétől fogva tök mindegy volt, hogy ki győz. Ha Paltrow veszített volna, 300 ezer dollárt kellene fizetnie az őt beperelő 76 éves optometristának, Terry Sandersonnak kártérítésként, ami valljuk be, az ő színésznői és vállalatvezetői hátterével nem pénz. Ha pedig nyer (SPOILER: nyert), az ellenkeresete miatt mindössze szimbolikus egy dollár (+ Paltrow ügyvédeinek költsége) a jutalma, meg persze az úgynevezett erkölcsi győzelem azzal, hogy ország-világ előtt elmondhatja: jogtalanul hurcolták meg őt a bíróság előtt, ő nem tett semmi rosszat, kalap-kabát.

Úgy mókázhattunk az élő streaminget nézve, hogy tudtuk, itt senkinek nem esik valódi bántódása, és a legrosszabb, ami történhet (és hát meg is történt), hogy egy kicsit hülyét csinálnak magukból és a nyilvánosság szeme láttára tűnnek majd kissé szánalmasnak. Na, bumm! Őszintén: mit számít, hogy egy luxus sípályán, Park Cityben Paltrow gázolta-e el Sandersont, vagy Sanderson hajtott bele a színésznőbe? Semmit. És ez a semmi legalább annyira szórakoztató tudott lenni, mint a Való Világ-féle semmi. Nagyon.

A csúcspontok

Aki esetleg lemaradt volna a síbalesetes bírósági per legjobb pillanatairól, azok kedvéért összefoglaljuk a dolgokat:

Mintha a kifutón vonulna, pedig épp a bíróságon van (Fotó: Profimédia)

Hogy mi a tanulság? Talán… semmi? Nincs rá mindig szükség. Elsőrangú realityt kaptunk egyenesen a vaginaillatú gyertyák csillagától, és minden pillanata arany volt. Köszönjük, Gwyneth.

Exit mobile version