nlc.hu
Szabadidő

Gondozótól tanult szoptatni az állatkerti orangután

Egy gondozó mutatta meg az állatkerti orangutánnak, hogyan kell szoptatni

Az állatgondozó azt mondta, a szoptatás nem mindig könnyű, ő pedig bárkinek segít, akár emberről, akár orangutánról van szó.
Egy gondozó megmutatja a Zoe nevű orangutánnak a Metro Richmond Zoo-ban, hogyan kell szoptatni

Nehézségei támadtak a szoptatással a Metro Richmond Állatkert orangutánmamájának, ezért az egyik gondozó mutatta meg a főemlősnek, hogyan táplálja a kicsinyét. A terv bejött, a Zoe nevű állat kevesebb mint 24 órával később már profin szoptatott.

A virginiai Moseleyben található állatkert közleménye szerint Zoe korábbi kölykét kézből kellett táplálniuk a gondozóknak, mert anyja nem tudta őt szoptatni. Ezúttal megkérték Whitlee Turner állatgondozót, akinek nemrégiben született meg a kisfia, hogy egy gyakorlati bemutatóval segítsen az orangutánnak.

„Letoltam a melltartómat, és nagyon eltúloztam a mozdulataimat, hogy Zoé jól lássa, hová kerül a baba. Egész idő alatt beszéltem hozzá, és mutogattam rá, mutogattam a babára, mutogattam a melleire. És amikor Calebet szoptattam, mutattam neki, hogy biztosan lássa a fontos részt. Egész idő alatt csak nézett engem kíváncsian” – mondta Whitlee, aki hozzátette, hogy a szoptatás gyakran nehézségekkel jár, de segíteni szeretne az anyáknak, akár emberekről, akár orangutánokról van szó.

Az állatkert egy másik szokatlan módszert is bevetett, hogy a 9 hónapos korában árvaságra jutott Zoe elsajátíthassa anyai teendőit. Mielőtt a kis orangután világra jött volna, videófelvételeken mutatták meg Zoénak, hogy az orangutánmamák hogyan szülnek és hogyan gondozzák a kicsinyeiket.

(Business Insider)

(Kiemelt kép: Metro Richmond Zoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top