nlc.hu
Szabadidő

Mátra24 napijegyet vezet be a MÁV-Volán csoport

Új napijegyet vezet be a MÁV-Volán csoport

Április 5-től értékesítik az új közös napijegyet, amivel a Mátrába kirándulóknak kedveznek.

Új közös napijegyet vezet be a MÁV-Volán csoport a Mátrába kirándulóknak. A 24 óráig érvényes jeggyel korlátlanul utazhatunk Budapestről a Mátrába a MÁV-START és a térségen belül a Volánbusz járatain – jelentette be a MÁV a honlapján.

Az új Mátra24 jegyet április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére, vagyis április 6-11. között.

A jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A MÁV Start Zrt. technikai személyzetéhez tartozó egyik szakember (b) tiszta vízzel tölt fel egy Intercity (IC) vonalakon járó szerelvényt a Keleti pályaudvaron

Vonatok a Keleti pályaudvaron 2023. március 23-án (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül. A jegyet a MÁV-START értékesíti: jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV applikációban pedig további 10 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

Februárban jelentették be, hogy május 1-jétől jönnek a vármegyei tömegközlekedési bérletek és az úgynevezett országbérlet, amelyekkel a MÁV és a Volánbusz járatain lehet utazni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top