nlc.hu
Szabadidő

Cseresznyefák virágzása a a nagyvárosok parkjaiban

Csodás fotók: így borítják rózsaszínbe a virágzó cseresznyefák a nagyvárosok parkjait

Világszerte nyílik a cseresznyevirág, másnéven a sakura. Újra élettel telnek meg a parkok Japántól Kínán át az Egyesült Államokig, a virágzás valóságos szenzációnak számít ilyenkor március-április táján. Gyönyörködj te is benne!

Idén újabb rekordot döntött a korai cseresznyefa-virágzás, ugyanis Tokióban már március közepén megfigyelték az első szirmokat. A japán fővárosban az átlagosnál 10 nappal korábban hozta virágait a Yasukuni szentélyben található Somei-Yoshino cseresznyefa. Erre nem volt példa 1953 óta, amikor a Meteorológiai Szolgálat elkezdte gyűjteni az adatokat.

A koronavírus-járvány után, most évek óta először engedik a japánoknak, hogy a parkokba pokrócot leterítve, ételt-italt fogyasztva pihenjenek a fák alatt, amíg csodálják gyönyörű virágaikat. Ha te sem akarsz lemaradni róla, és nem akarsz messzire utazni, íme az 5 legjobb magyarországi helyszín a megfigyeléshez! Addig pedig csodáld meg ezeket a képeket!

Megnézem
Összes kép (22)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.