nlc.hu
Szabadidő

16. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Rejtélyes garázsok nyitják meg kapuikat a Wekerlén

Április utolsó előtti hétvégéjén igazi (garázs)vásári forgatag várja a kincskeresőket Budapest egyik leghangulatosabb szegletében, a Wekerletelepen.

Csendes kisváros a budapesti forgatagban – mi az? Ez bizony nem más, mint Wekerletelep, a 110 évesnél is idősebb munkástelep, ami barátságos platánok árnyékában bújik meg a Határ úti metrómegállótól néhány lépésnyire. Április 22-23-án lehetőség nyílik a felfedezésére, és most nem csak az utcákon barangolva csodálkozhatunk rá a telep kincseire, hanem a – máskor
hétköznapi halandó szeme számára rejtve maradó – rejtélyes garázsokba és udvarokba is bepillanthatunk a 16. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál keretein belül.

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Jön a 16. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Idén először a wekerlei udvarok nem csak szombaton, de sokan közülük vasárnap is fogadják a garázsvásári kincskeresőket. Az első nap 300 wekerlei család 65 udvarban, másnap pedig 120 család 30 udvarban várja majd, hogy megtaláld náluk az áhított vásárfiát. Ha figyelmesen tanulmányozod a térképet, a vásári helyszíneken újrahasznosító kézműves foglalkozásokat és bábozó, mesemondó előadásokat is találsz, valamint mindkét nap jelentkezhetsz wekerlei alkotók, vállalkozók workshopjaira is.

Minden helyszínen fogsz találkozni adománygyűjtő persellyel – ezúttal az egyik wekerletelepi óvoda, a Vonás Ovi ügye mellett tettük le a voksunkat és egész hétvégén csúszdára gyűjtünk az ovisoknak. Ha teheted támogasd te is a csúszda megvásárlását!

Ha barangolás közben megéhezel, érdemes felkeresned Wekerletelep valamelyik vendéglátóhelyét – garázsvásáros ajánlattal készül a KÖZÖS Kávézó, A másik bolt a Post Balatonnal együtt, a Kenyérke pékség, az Éléskamra, és a Vetrece Kávéház. A Kistigris Fagyizóban és a Wekerlei Kávézóban feltöltheted a cukorraktáraidat, hogy legyen energia a délutáni vásározásra és a Wekerle Sörözőben is megpihenhetsz egy ital mellett napközben. A garázsvásári helyszíneket felfedő térképét keresd a fesztivál honlapján, a workshopokra pedig ezen a Facebook oldalon tudsz jelentkezni. A kincskeresők eligazodását garázsvásári füzet is segíti majd, amiben a térkép mellett fellelhető a vásári helyszínek nyitvatartása és az éttermek listája is. A füzeteket a garázsvásári udvarokban találják meg az érdeklődők.

A garázsvásárt évente kétszer rendezik meg a Wekerlén. Az aktuális infókért kövesd a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál honlapját, Facebook és Instagram oldalát!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top