Szabadidő

Ami nem maradhat ki a tavaszi programok közül – Tulipánszüret a TulipGardenben

A színpompás virágmezők megcsodálása, a tulipánszedés különleges tavaszi program, és ha nem szeretnénk az élményből kimaradni, még áprilisban érdemes ellátogatni a TulipGarden kertjeibe.

Ami maradhat ki a tavaszi programok közül - Tulipánszüret
A TulipGarden egy magyar kezdeményezésű kertészeti projekt, amely 2018-ban indult el az első tulipános kert megnyitásával. Azóta 13 kert működik országszerte, ahol nemcsak gyönyörködhetünk a virágokban, de akár magunk is szedhetjük azokat. A TulipGardenek nem csak virágokban, hanem programokban, piknik hangulatban és különlegességekben is gazdag élményt nyújtanak.

2023-ra már közel 3 millió hagyma virágzását csodálhatjuk meg az ország számos részén, és az aktív pihenést keresők számára is kiváló lehetőség lehet az ilyen kertek látogatása. A TulipGardenek szem előtt tartják a fenntartható gazdálkodást, így akár a közelünkben is találhatunk olyan helyszíneket, ahol élvezhetjük a tulipántengerek látványát.

Ami maradhat ki a tavaszi programok közül - Tulipánszüret
A TulipGarden kertek különböző helyszíneken találhatók. Balaton, Csákvár, Csömödér, Decs, Dunakanyar, Homokhátság, Győrladamér, Mórahalom, Nagykőrös, Nagyvenyim, Rétköz, Tisza-tó és Vát.

Minden kert más és más érdekességgel rendelkezik, például gyümölcsös, levendulalabirintus, szalmabálák, játszótér, állatkert is megtalálható, de van, ahol kézműves finomságokat, csokoládét, szörpöket is vásárolhatunk.

A TulipGardenek minden évben újdonságokkal, rengeteg virággal és szakmai tapasztalattal szeretnének örömet okozni a tulipánkedvelőknek, hogy a tulipános őrületet tovább növeljék hazánkban.

Ami maradhat ki a tavaszi programok közül - Tulipánszüret
Indulás előtt érdemes ellenőrizni a TulipGarden weboldalán elérhető naptárt, hogy tájékozódjunk a tulipánszüretek pontos időpontjairól.

Metszéshez szükséges ollókat és kosarakat a helyszínen korlátozott számban tudnak biztosítani.

https://tulipgarden.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top