nlc.hu
Szabadidő

Kilenc hónapos kiskutyája mentette meg az életét

Kilenc hónapos kiskutyája mentette meg a tiktoker életét

A Moose névre keresztelt kutyus addig nyalogatta a nő arcát, ameddig az magához nem tért.
Moose kutya

A kiskutyája mentette meg egy tiktoker életét, amikor leállt a légzése – írta meg a LadBible.

Leeanne Reed pánikrohamokkal, szorongással és tikkeléssel küzd, a rohamos epizódok alatt pedig előfordul, hogy átmenetileg leáll a légzése, ezért segítő kutyája, Moose mindig vele van. A nő a Tiktokon számolt be egy olyan alkalomról, amit a kutyus gyors és hatékony beavatkozása nélkül valószínűleg nem élt volna túl.

„Egy nagy rohamot kaptam, körülbelül két-három percig tartott, és egész idő alatt nem kaptam levegőt. Amikor magamhoz tértem, kék voltam az oxigénhiánytól és Moose bámult az arcomba” – mesélte.

„Nyalogatta az orromat, a számat, sőt, még a szám belsejét is” – folytatta Leanne – „Pontosan azt tette, amire ki van képezve, megpróbált lélegeztetni. Megmentette az életemet – ehhez nem fér kétség”.

A gazdi érdeme sem kicsi azonban: Leanne egyedül tanította meg Moose-nak a trükköket, mivel nem engedhetett meg magának egy hivatalos  kiképzésen átesett szolgálati kutyát.

A nő a rohamok előtt mintát vett a saját nyálából, amit megmutatott a kutyájának, így az pontosan megtanulta, hogy milyen jelzésekhez köthető az epizód. Moose mára önállóan megböködi az orrával Leanne lábát, ha úgy érzi, hogy baj lesz, illetve ráfekszik a lábára, hogy csillapítsa a nő gyors szívverését.

Emellett a kutya odaviszi neki a gyógyszereit, a telefonját, és még egy üveg vizet is, ha baj van.

„Be tudja zárni az ajtókat, és még a villanyt is le tudja kapcsolni – olyan, mint egy emberi segítő” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top