nlc.hu
Szabadidő

Kócos filmje... egy árva kiskutya mesél

Trokán Nóra és Kócos, az árva kutya együtt bíztatnak az örökbefogadásra a Vigyél Haza Alapítvány kisfilmjében

A Vigyél Haza Alapítvány új kampányához, - melyben az árva kutyák örökbe fogadására és támogatásukra buzdít – olyan elkötelezett állatbarát művészeket kért fel, akik jól ismerik munkájukat, vagy akár már kutyát is fogadtak tőlük örökbe és mindannyian önzetlenül ajánlották fel segítségüket.
Trokán Nóra

Napjainkban, az árva, keverék kutyák örökbeadása szinte lehetetlen küldetés, hiszen sokkal több a gazdira váró, mint ahány kutyát felelős gazdik befogadnának. További gond, hogy az elmúlt években egyre kevesebb az adójuk egyszázalékát felajánlók száma is. Ezért a Vigyél Haza Alapítvány új kampányfilmjében – a megszokottól eltérő módon -, kedvesen szólítja meg a jóérzésű embereket, segítségüket kérve.

A filmen Kócos nevű gazdira váró kiskutya szerepel, akinek eddig nem jött be az élet. Hatéves koráig nehéz körülmények között élt. Gazdája, súlyos betegsége miatt már magáról sem tudott gondoskodni. Végleg kórházba került és a házát gyorsan eladták. Kócos ott maradt gazdi nélkül. A közelben lakók pár hétig etették, de aztán már neki is mennie kellett. Az alapítvány munkatársai megsajnálták a hatéves 9-10 kilós kan kiskutyát és gondozásába vették. Most náluk várja az álom-gazdit.

A videóban közreműködött Trokán Nóra színművész, aki évek óta fotósként is segíti az alapítvány munkáját, Fekete Ernő színművész (Kócos „magyar hangja”), aki korábban Csuti nevű kutyáját az alapítványtól fogadta örökbe és önzetlenül hangját adta egy idős kutyák elfogadását népszerűsítő kisfilmhez is, a 235 Productions és Kozma Liza producer, aki Zsuzsi nevű keverék kutyáját szintén az alapítványtól fogadta örökbe, valamint Mazzag Izabella népszerű, nemzetközileg is elismert fiatal rendező, aki azonnal igent mondott felkérésre.

Trokán Nóra
Megnézem
Összes kép (7)

Mazzag Izabella rendező így mesélt a filmről: „Óriási élmény számomra ezen a projekten dolgozni! Miközben kutattam, sírtam a meghatottságtól, miközben írtam a koncepciót, nagyokat nevettem. És mindeközben boldog és büszke vagyok, hogy ezzel a filmmel segíthetek a kutyáknak. Nekem a legjobb barátaim az állatok, mindig számíthatok rájuk és ők is számíthatnak rám. Az egyik fő társam Kova, a kutyám, aki a film ötletét is adta. Kova ember „apukája” folyamatosan szinkronizálja őt, ami rendkívül szórakoztató.”

„Egy olyan koncepciót szerettem volna kitalálni, ami a felszínen derűs, szórakoztató,  a mélyebb rétegeiben mégis egy komoly és fontos témáról beszél. Azon gondolkoztam, hogy mi lenne, ha a Vigyél Haza Alapítvány egyik kutyusa kérné az embereket adójuk 1%-ának felajánlására.”

A kutyák őszintén és önzetlenül tudnak szeretni, velük minden boldogabb. Most te is viszonozhatod azt az örömet, amit tőlük kaptál. Fogadj örökbe egy árva, keverék kutyát és adód 1%-val a támogasd Vigyél Haza Alapítvány tisztaszív lakóit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top