nlc.hu
Szabadidő

Veszélyes, ha nem tudjuk helyesen használni a kocsiban lévő légkondit

Nagyon veszélyes lehet, ha nem használjuk megfelelően a kocsiban lévő légkondit

Vírusként terjed az interneten az a TikTok videó, amiben egy fiatal srác osztja meg tippjeit az autóban lévő légkondi használatáról. A helytelen használat nagyon veszélyes lehet, hiszen káros gázok szabadulhatnak fel az autóban.
A/C gomb az autóban

Habár a vezetés mindennapos részét képezi az életünknek, előfordulhat, hogy csak keveset tudunk az autókat érintő tippekről és praktikákról, ami sokszor életmentő lehet. Egy fiatal srác TikTok-videóban pont ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet és ad tanácsot milliós követőtáborának. Legutóbb például a légkondicionáló helyes használatáról készített videót, ami mondhatni vírusként terjed az interneten. Rávilágított arra, hogy az emberek többsége nem használja a megfelelően a kocsiban lévő A/C gombot, ennek azonban sokszor nagyon komoly következménye lehet, ugyanis nagy mennyiségű formaldehid és más káros gázok szabadulhatnak fel az autóban. Éppen ezért a probléma kiküszöbölésére 4 tippet osztott meg. 

  1. Amikor bekapcsoljuk a légkondicionálót az autóban, először a külső keringést kell bekapcsolnunk 10 percre, hogy eloszlassuk a káros gázokat, ezután kapcsolhatjuk be a belső keringést szabályozó gombot.
  2. Abban az esetben, ha dugóba kerülünk, mindenképpen be kell kapcsolnunk a belső keringést, hogy a kipufogógáz ne jusson be az autóba.
  3. Ha esik az eső, a külső keringést kell bekapcsolni, ezzel együtt a fúvási módot üvegfúvásra kell állítanunk, ugyanis így nem fog bepárásodni az ablak.
  4. A negyedik és egyben utolsó tipp a téli időszakra vonatkozik. Már többen is szembesültünk azzal a jelenséggel, amikor reggel indulás előtt, fagyott ablakokkal pillantjuk meg a kocsinkat, ami miatt minimum fél órás késéssel tudunk elindulni a munkahelyünkre. Ezt könnyen elkerülhetjük, ha este parkolás előtt bekapcsoljuk a külső keringető rendszert. 

A videó alatti kommentszekcióban többen is megjegyezték, hogy eddig rosszul használták a légkondicionálót, de akadtak vicces válaszok is. 

Egy kommentelő például csak ennyit fűzött hozzá: „Csak bekapcsolom a légkondit és remélem a legjobbakat”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top