nlc.hu
Szabadidő

Magának állította fel a halálos diagnózist az érsebész

Elhunyt a budapesti érsebész, aki saját magának állította fel a halálos diagnózist

Dr. Entz László érsebészprofesszortól szívbe markoló sorokkal búcsúznak kollégái.

A 72. életévében elhunyt dr. Entz László, a Semmelweis Egyetem korábbi érsebészeti tanszékvezetője, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egykori igazgatóhelyettese a munkahelye bejáratában lett rosszul. Az akutan fellépő mellkasi tünetek alapján maga állította fel a diagnózist, de sajnos olyan súlyos érkatasztrófa lépett fel nála, hogy a korai diagnózis ellenére sem lehetett már megmenteni – írja a Blikk.

mécses

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Dr. Merkely Béla és dr. Szabolcs Zoltán a semmelweis.hu oldalon emlékeztek meg szeretett kollégájukról, aki a majd félévszázados pályafutásának köszönhetően jól ismerte a főverőér katasztrófájának diagnózisát, és azonnal tudta, hogy a rosszulléte komoly bajt takar.

Távozásával pótolhatatlan veszteség érte a városmajori klinikát, a Semmelweis Egyetemet, és a magyar tudományos és szakmai közösséget

– írták a nekrológjukban. A Semmelweis Egyetem a saját halottjának tekinti egykori munkatársát, aki tudományos munkájával elévülhetetlen érdemeket szerzett hazájának és a Semmelweis Egyetemnek. 47 éven át dolgozott a Semmelweis Egyetem és a városmajori klinika érsebészeként.

Sok ezer érsebészeti műtéti beavatkozás, németországi tanulmányutak, számtalan hazai és nemzetközi kongresszusi előadás, publikációs aktivitás, kiterjedt nemzetközi szakmai kapcsolatrendszer fűződik a nevéhez. Kimagasló eredményei alapján 2021-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Semmelweis Egyetem Soltész Lajos Emlékéremmel, valamint Pro Universitate díjjal is elismerte munkásságát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top