nlc.hu
Szabadidő

Száriban síelni? Nem lehetetlen!

Hagyományos indiai száriban síelt, imádja az internet

Az influencer ezzel akarta megmutatni, hogy nem kell feladni a gyökereinket ahhot, hogy beilleszkedjünk a modern világba.
száris nő

A síelés a világ minden táján jelen van, ahol havas hegycsúcsokat találni: a helybeliek emberek szívesen viszik ki gyermekeiket, hogy együtt lecsúszhassanak a fehér dombokon. Persze ha síelőkre gondolunk, akkor a leggyakrabban overállos emberek jutnak eszünkbe: azt valószínűleg senki sem gondolta, hogy egy hagyományos indiai viseletben is kivitelezhető a lesiklás.

Divya Maiya tartalomkészítő, influencer pedig pont ezzel sokkolta követőit: egy hagyományos száriban síelt le egy hegyről. 

Bár Divya öltözéke nem túl praktikus, jó oka volt arra, hogy azt válassza: a fiatal nő táncosként és sportolóként is azt szeretné megmutatni a világnak, hogy nem kell megváltoztatni a szokásainkat és elszakadni a hagyományainktól azért, hogy beilleszkedjünk a modern társadalomba.

Ahogy a tél a végéhez közeledik, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott és szurkolt nekem ebben a szezonban. Mindenkinek, aki azt szerette volna látni, hogy száriban síelek: tessék, ez nektek szól” – írta.

Divya így folytatta: “Sokan mondtátok nekem, hogy mennyire inspiráló látni egy barna nőt, aki büszkén viseli a kulturája hagyományos viseletét. Hadd mondjam el, száriban síelni számomra is nagyon inspiráló és felszabadító. Sportolóként és előadóművészként ez olyan érzés, mintha ez a két világ találkozna! Az adrenalin és a büszkeségnek ez a kombinációja az, amiben én igazán jól érzem magam.”

Az influencer követőinek egyébként nagyon tetszett a videó: „Gyönyörű vagy” – írta valaki, más pedig azt tette hozzá, hogy igazán motiváló látni, hogy a fiatal nő ilyen felszabadult és boldog.

Bár azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki magyar népviseletben síeljen, az biztos, hogy Divya példája mindenkinek megmutatja, hogy ér büszkének lenni a gyökereinkre és a kulturánkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top