nlc.hu
Szabadidő

Mégsem Magyarországon tartják a műkorcsolya EB-t

Magyarország visszalépett attól, hogy a 2024-es műkorcsolya-Eb házigazdája legyen

Hasonlóan a női kézilabda Európa-bajnoksághoz, Magyarország visszalépett attól, hogy megrendezze jövő januárban a műkorcsolya Európa-bajnokságot. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményében ennek okát is megosztotta.

Sportági berkekben már nyílt titok volt ugyan, hogy a jövő januári műkorcsolya Európa-bajnokság megszervezésére a hazai szövetség nem fog elegendő forrást kapni, azonban ezt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is megerősítette (MOKSZ) – írja a Telex.

A szövetség hivatalos közleményében ennek okát is megosztotta: 

A hazánk szomszédságában elhúzódó háború, annak a gazdaságra gyakorolt hatása és a korcsolyasportot jelentősen érintő energiaárak miatt, hosszas mérlegelés után a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség visszalép a 2024-es ISU Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság megrendezésétől. A MOKSZ a magas színvonalú versenyrendezéshez szükséges megfelelő anyagi forrás hiányában visszamondta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnél (ISU) a rendezés jogát

 

ISU Műkorcsolya Világbajnokság 2023. március 26-án a Saitama Super Arénában

ISU Műkorcsolya Világbajnokság 2023. március 26-án a Saitama Super Arénában (Fotó: Joosep Martinson/Getty Images)

A Telex értesülései szerint a szövetség négymilliárd forintot szeretett volna az esemény megrendezésére fordítani, azonban ezt nem kapta meg. Arról pedig egyelőre nincs hír, hogy kell-e majd kötbért fizetni az ISU-nak. Magyarország már a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságból is kihátrál, amit még márciusban jelentettek be, így a mérkőzés Budapest helyett, Bécsben kerül megrendezésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top