Szabadidő

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon!

Ingyenes, nyárváró programkavalkáddal várunk benneteket május 26. és 29. között Siófokon, a hajóállomáson és a Rózsakertben!

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon!

Pünkösdkor rózsák között nyitjuk meg a nyári szezont Siófokon! Színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az 55 éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várjuk a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén.

Az egyedi rózsás arculatú és hangulatú siófoki esemény ideje alatt koncertek kicsiknek és nagyoknak, fergeteges műsorok, családi és gyerekprogramok, kreatív műhely, veteránjármű-kiállítás, egészségdélután színesítik a fesztiválprogramot. A siófoki Pünkösdi Rózsaünnepen fellép pénteken a The Carbonfools zenekar, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsol el benneteket a csodálatos színekben pompázó Rózsakert szomszédságában. Vasárnap gyerekkoncertekkel várjuk a családokat, többek között fellép az Alma Együttes, Lóca Együttes, a Bogár Muzsika Gyerekzenekar és Gryllus Vilmos. Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára. A rendezvénytéren egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosít hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában.

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon!

Az esemény különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel. A szezonnyitón ünnepélyesen átvesszük a nyár fővárosának szimbolikus kulcsát, mellyel hivatalosan is kezdetét veszi a 2023-as nyári turisztikai szezon az idén 55. jubileumát ünneplő városban.

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon!

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

További részletek a Siófok Guide Facebook-oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top