nlc.hu
Szabadidő

Gyerekeknek ingyenes lesz a Lupa

Ez a fővároshoz közeli strand ingyenes lesz a gyerekeknek

Hamarosan nyit a Lupa Beach.

Május 28-án nyit a Lupa Beach, és a strandszezon itt egy ingyenesen látogatható Gyereknappal indul majd. Ezen a napon programok hosszú sora várja a családokat: lesz majd Ninja warrior akadálypálya, lézerharc és kincskeresés, íjászat és célbalövés, áll a hivatalos közleményben.

Ha már az időjárás is kedvez, a vízen – egyebek mellett – kipróbálhatják a fiatalok a vízi kalandparkot, a vitorlázást és SUP-olást, és suhanhatnak az Óriásbanánon, de aki a parton maradna, annak ott a homokvárépítő verseny vagy akár zöldségfaragás és persze megannyi sport: a strandröplabda, a strandkézilabda, a tollas és a petanque.

Az idei szezonban lesznek megújuló, illetve új szolgáltatások is. Az egyik leglátványosabb attrakció a Flyboard, amelyen állva a vendéget akár 4-6 méter magasra repíti a vízsugár. Mindezeken túl lesz vízen suhanó Óriásbanán, illetve Slider. Utóbbihoz hasonlít a Crazy Ufo, ezen azonban ülve élvezhetik az élményt a vendégek. Ehhez hasonló a Fánk is, egy egyszemélyes, fánk alakú matrac, hasítva a vizet utasával. Emellett választhatók továbbra is a hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól surf-ig. Továbbra is a gyerekek nagy kedvence a vízi kalandpark, a nagyobbaknak pedig a Slip and Fly óriáscsúszda is újra elérhető.

Új helyszínen mutatkozik a Lupán, a belvárosban és a hazai fesztiválokon már bizonyított, Osváth Zsolt nevével ismertté vált Unikorn bisztró, a köré kialakított, pink Unikorn Beach-csel. A színes környezetben tehát megjelennek a különleges, színes hamburgerek, shake-ek, vegán és mentes választékok, egy egyedi beach-hangulattal körítve.

A Lupán évek óta nagy sikerrel működik Közép-Európa legnagyobb wakeboard komplexuma, idén azonban lesznek újabb, izgalmas vízi szolgáltatások is. 

 Lupa Beach

Fotó: Lupa Beach

A Vidámpart a családok strandközpontja, egy megnagyobbított térrel és sekély vizű partszakasszal, ahol többek között vízidodzsem, trambulin és ugrálóvár is van. Lesznek emellett kézműves foglalkozások, valamint gyermekmegőrző is. Illetve idén is táborok sora hívja a fiatalokat: strand, vizes- és TEQ sportok, foci, röplabda, kézilabda, kajak.

Bővülnek a gasztronómiai szolgáltatások is, a Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, de a koktéloktól, a bubble teán át, a rozé fröccsig is sok minden. És új helyszínen mutatkozik az Osváth Zsolt nevével ismertté vált Unikorn bisztró, a Lupán nyílik majd meg a Unikorn Beach-csel.

„A jelentősen dráguló költségek miatt mi sem tudjuk megúszni áremelés nélkül, azonban ennek átlagos mértéke még az inflációt sem éri majd el, viszont a családosoknak, akiket az árak növekedése a legjobban érint, még ebben a nehéz helyzetben is szeretnénk egy komolyabb kedvezményt adni” – mondta Gerendai Károly, a Lupa megálmodója.

Mint elmondta,  az idei szezonban a 12 év alattiaknak ingyenes lesz a Lupa, emellett olcsóbb, „ifjúsági jegyet” válthatnak a 12-18 év közötti fiatalok és kedvezményes áron jöhetnek strandolni a 60+-osok valamint féláron Budakalász és Szentendre helyi lakcímkártyával bíró lakói. „Aki pedig a munka után vágyik egy kikapcsoló csobbanásra, az 16 órától már 30%-os engedménnyel válthat  jegyet” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top