nlc.hu
Szabadidő

Nem lehet többé háztartáson kívüli személlyel Netflix előfizetést megosztani

Már hivatalos: háztartásokon kívüli személyekkel nem lehet megosztani egy Netflix előfizetést

Véget ér a Netflixes profilmegosztás. A vállalat a tegnapi napon bejelentette, hogy a fiókokat háztartásokon kívüli személyek nem használhatják, ha mégis, akkor plusz díjat kell fizetni érte.

A Netflix a tegnapi napon bejelentette, illetve sajtóközleményében megerősítette a 24.hu-nak, hogy többek között Magyarországon is levelet küld azoknak a felhasználóknak, akiknek fiókját a háztartásukon kívül is használják – írta meg a 24.hu. Ez azt jelenti, hogy a háztartásunkon kívül nem oszthatjuk meg az előfizetést másokkal. 

Egy pár éppen közösen nézi a laptopjukról a Netflix sorozatát

Egy pár közösen nézi a laptopjukról a Netflix sorozatát (Fotó: Pexels/Anastasia Shuraeva)

A lapnak megküldött közleményben a Netflix nem részletezte hogyan ellenőrzi majd a profilmegosztást, illetve mi várható akkor, ha valaki ennek ellenére is megosztja az előfizetését. 

Az biztos, hogy abban az esetben, ha háztartáson kívüli személlyel szeretnénk megosztani a Netflixet, akkor az eddig használt vendégfiókok átalakíthatóak egyedi előfizetéssé, illetve az előfizetési díj mellett 990 forint/hó összegért a megosztott profilok továbbra is használhatják az előfizetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top