nlc.hu
Szabadidő

Hét hosszú hétvégét kaphatnak az általános munkarendben dolgozók

2024-ben 7 hosszú hétvégénk is lesz

Legközelebb csak öt hónap múlva számíthatunk újabb hosszú hétvégére, azonban 2024-ben sokkal kedvezőbb lesz a naptár, ugyanis 2024-ben hét hosszú hétvégét is kaphatunk.

A pünkösdi hétvége után legközelebb csak öt hónap múlva számíthatunk újabb hosszú hétvégére, ugyanis október 23-a hétfőre fog esni – írja az rtl.hu

Naptár a programok vezetésére

Naptár a programok vezetésére (Fotó: Getty Images)

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslata alapján az ideinél sokkal kedvezőbb lesz majd a 2024-es naptár, ugyanis hét hosszú hétvégével számolhatnak az általános munkarendben dolgozók, illetve két szabad szerdával. 

A kormány továbbá egyetlen munkanappal tervezi a karácsonyt. Ez azt jelenti, hogy december 24-én kedden, illetve 27-én pénteken sem kellene dolgozni. Véleményük szerint ez segítheti a turizmus, illetve a vendéglátás helyzetét, azonban a munkáltatók szerint ez visszafogja a termelést. A dolgozóknak három szombaton kell majd ledolgozniuk a kieső napokat.

A törvény alapján október végéig még van idő meghozni a döntést, így június 3-ig lehet elküldeni a kormány számára a beosztással kapcsolatos észrevételeket. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top