A lány, aki egy börtönben született, nem adta fel az álmait, már a Harvardon tanul

nlc | 2023. Május 30.
Sky Castner egy börtönben született, azonban rossz családi háttere és a szegénység ellenére megvalósult a legnagyobb álma, ugyanis bejutott a Harvard Egyetemre.

A 18 éves Sky Castner az Amerikai Egyesült Államokban lévő Montgomery megyéből származik és a Galveston megyei börtönben született, mivel édesanyja börtönben volt. Később az édesapja nevelte fel – írja a LadBible. 

A lány május 25-én érettségizett a Conroe Középiskolában. Eredményei alapján az osztály harmadik helyezettje lett és a világ egyik legjobb intézményében, a Harvard Egyetemen fogja folytatni a tanulmányait. Sky felkészülésében Mona Hamby segített. A középiskola személyzete úgy vélte, hogy a lánynak nagy hasznára válhat a CISD Mentor Programja, ahol a gyerekeket gondozzák és mentorálják. 

Sky Castner Mona Hamby segítségével bejutott a Harvard Egyetemre (Fotó: Mona Hamby/Facebook)

A lány már általános iskolában is azt tűzte ki célul, hogy jogot tanulhasson a Harvardon, annak ellenére, hogy szegénységben született. Az álma most valóra vált, hiszen teljesen ösztöndíjjal jutott be az egyetemre. 

A lány mentora, Mona Hamby már kezdettől fogva látta, hogy Sky mennyire okos lány és ismerve a hátterét, tudta, hogy a megengedett heti egy alkalomnál sokkal több időt kell vele töltenie. 

Nagyon más környezet volt, mint amiben felnőttem, és ez nem rossz dolog

– mondta a tinédzser.

Hozzátette, hogy minden, amit Mona tanított neki, nagyon értékes volt, továbbá úgy véli, hogy a mentora érkezése előtti időszak is csak még erősebbé tette. 

Exit mobile version