nlc.hu
Aktuális

Hullarablás miatt emeltek vádat a Harvard Egyetem halottasházának volt igazgatója ellen

Testrészekkel kereskedett a Harvard Egyetem halottasházának volt igazgatója

Az érdeklődők személyesen választhatták ki, hogy milyen emberi maradványokat szeretnének megvásárolni.

Hullarablás és halottak testrészeivel való kereskedés miatt emeltek vádat öt ember, köztük a Harvard Egyetem halottasházának volt igazgatója és felesége ellen szövetségi ügyészek, írja az MTI.

A szervezetten elkövetett bűncselekmény ügyében Pennsylvania államban jelentették be a vádemelést szerdán, amelyet követően letartóztatták az érintetteket.

A vád szerint a társaság az 55 éves Cedric Lodge irányításával az egyetemi klinika számára oktatási és kutatási célokra felajánlott holttestek részeit értékesítette éveken át, 2018-tól 2023 elejéig.

Cedric Lodge

Cedric Lodge kezében iratokkal lépett ki a bíróság kapuján (Fotó: Steven Porter/The Boston Globe via Getty Images)

A bírósági iratok szerint a május 6-án leváltott igazgató a klinika tudta és engedélye nélkül vitt magával otthonába különböző testrészeket, köztük emberi fejeket, agyakat, bőrt és csontokat, és egyes esetekben a vásárlóknak postán juttatta el a „megrendelést”.

Úgy tudni, azt is lehetővé tette, hogy az érdeklődők személyesen bemenjenek a halottasházba és kiválasszák, mely emberi maradványokat akarják megvásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top