nlc.hu
Aktuális

Kegyeletsértés a szentendrei halottasházban

Megrázó: egymás hegyén-hátán állnak a nyitott koporsók a szentendrei halottasházban

A szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek.

Csaknem a plafonig érnek a koporsók a szentendrei halottasházban – ez látható abban a videóban, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé péntek reggel, írja a Blikk. A mobiltelefonnal készült felvételt egy meg nem nevezett informátor juttatta el a képviselőhöz.

Botrány a szentedrei halottasházban

Fotó: Unsplash

A megrázó videón nagyjából húsz koporsó látszik a halottasház egyik belső helyiségében. Ezeket egymásra pakolva, négy sorban helyezték el, némelyik koporsóra fedél nélkül, közvetlenül az elhunytak fekete zsákba burkolt holttestére pakolták a következő koporsót, hogy legyen elég hely.

„A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel – leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba” – teszi fel a kérdést a  politikus, aki hozzátette, az elmúlt időszakban több olyan felvételt kapott különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj.

Novemberben a Markusovszky kórház proszektúráján uralkodó áldatlan állapotokról kerültek elő fotók: egyik reggel annyi vírus miatt elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz holttest egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni.

Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. január 7., csütörtök

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top