Aktuális

Embertelen: a Covid-ambulancia előtt halt meg egy férfi, órákig ott hagyták

A súlyos állapotban lévő, vélhetően koronavírusos férfi várakozás közben hunyt el, holttestét még órákig letakarva a rendelő előtt hagyták.

A 63 éves, feltételezhetően koronavírusos beteg Ž.Z.  tegnap tolószékben meghalt a pancsovai Covid-ambulancia épülete  előtt. Az illetékesek fehér lepedővel letakarták a holttestét, és több órán át úgy hagyták – adta hírül a hátborzongató történetet a delhir.info.

A Covid-ambulancia előtt halt meg egy férfi, órákig ott hagyták

Képünk csak illusztráció. Fotó: Unasplash

A felvételek készítője szerint a tolószékben ülő idős ember holtteste tegnap délután 14 óra 30 perckor a rendelő előtt várta a sort, és nem sokkal 16 óra után már le volt takarva. Az erről készült videó ezen a linken tekinthető meg.

A szemtanú beszámolója szerint a súlyos állapotban lévő kerekesszékes férfi arcán szájmaszk volt, de látható volt rajta, hogy nagyon súlyos az állapota. Amikor másfél óra múlva újra elhaladt mellette, ugyanabban a tolószékben ült, fejét egy fehér lepedő borította, és már halott volt. A férfi ezt látván, sokkos állapotba került. 

Kérdeztem a szkafander viselő emberektől, hogy miért hagyták az embert ott még 14 óra 37 perctől, ráadásul a 35 fokos melegben, amire azt válaszolták, hogy meghalt, és hogy várják az illetékes felügyelőséget“ – idézi a lap a szemtanú Vlajić-ot, aki szerint majdnem két órát tartották a holttestet egy fehér lepedővel letakarva a Covid-rendelő előtt.

Tavasszal sok olyan hír látott napvilágot, hogy a holttesteket kegyeletsértő módon tárolták, igaz sok helyen a helyhiány vezetett erre a döntésre, például New Yorkban is, ahol miután a kórházak mellett parkoló hűtőkamionok és az ott felállított hűtött sátrak is megteltek a betegségben elhunytak holttestével, elképzelhető, hogy a városnak az egyik helyi parkban kell temetőt kialakítania.

Friss híreink a koronavírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top