nlc.hu
Család

Arcmaszk babáknak

Bébi arcmaszk cumival? Nagyon veszélyes lehet!

Igen, már a cumis szájmaszkot is kitalálták sajnos, pedig két éves kor alatt kifejezetten veszélyes maszkot adni a gyerekre.

A koronavírus-piac által kitermelt új őrület, a bébi szájmaszk cumival igazán veszélyes, egyébként pedig teljesen felesleges, hiszen a kisgyerekek mentességet élveznek a maszkhasználat alól a tömegközlekedésen, illetve a zárt helyiségekben. Egy Facebook csoport azonban megosztott egy fotót egy kifejezetten babáknak készült maszkról (ami egyébkén 2014 óta forgalomban van), és arra hívják fel a figyelmet, senki se dőljön be ennek a marketing fogásnak.

Veszélyes trend a cumis szájmaszk kisgyerekeknek!

Veszélyes trend a cumis szájmaszk kisbabáknak! Fotó: Unsplash

A babák túl picik ahhoz, hogy maszkot viseljenek, ez a típusú maszk pedig kifejezetten megnövelheti a kockázatát a fulladásnak. Szerencsére a legtöbb szülőt sokkolta a termék, és sokuk értetlenségüknek adtak hangot, ki és miért engedélyezte ezt a veszélyes ötletet.

**Warning*** One of ELHT's amazing Community Midwives has brought this to our attention, after seeing this promoted as...

Közzétette: Pendle Family Zone – 2020. július 16., csütörtök

Kétéves kor alatt maga a maszk viselése is nagyon veszélyes, hiszen a kicsiknek még keskenyebb a légútjuk, ezért megnehezíti a légzést, ha eltakarjuk a légzésüket. Nálunk a legtöbb üzletben hat éven aluli gyerekek esetében egyáltalán nem javasolt a maszkhasználat.

(via)

További érdekességek a szájmaszkokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top