Egészség

Sokkoló képsorok egy indiai kórházból: a holttestek mellett kezelik a koronavírusos betegeket

Szinte kibírhatatlan és egyszerre felfoghatatlan az az amatőr telefonos felvétel, amely a közelmúltban szivárgott ki egy indiai járványkórházból, ahol a holttestek mellett lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegeket kezelnek.
Sokkoló videón, ahogy a betegek mellett fekszenek a holttestek egy indiai kórházban.

A mumbai kórházból származik a telefonos kamerával készített felvétel, amelyen a koronavírussal kezelt, lélegeztetőgépen lévő betegek mellett fekete zsákokban még ott fekszenek az ágyakon a holttestek. Holott az indiai törvények szerint a halottakat legalább fél órával a halál beállta után el kell szállítani a kórteremből.

Pramod Ingale kórházigazgató ehhez képest azt mondta, a kialakult káosz abból fakad, hogy a halottasház megtelt, és szerinte a családok hibásak, amiért nem vitték el hozzátartozóik holttestét.

A kórházigazgatót ezt követően kirúgták, utóda azóta megígérte, hogy többé nem áll elő hasonló helyzet. Ettől függetlenül a kiszivárgott videó India lakosságát is mélyen megdöbbentette, a népes országban most rengetegen attól tartanak, hogy a helyi egészségügy nem tudja tartani a lépést a koronavírus járvánnyal.

(via)

Koronavírus helyzet Indiában: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top