Szabadidő

Cipőmágiák – mágikus cipők

Cipőfantáziák a LOKART Prológ programján

„Nő magas sarkúban, veszélyesebb, mint egy töltött fegyver” – vallja Amber Ambrose flamand dizájner, aki speciális, „égig érő sarkú” cipő terveivel vált ismertté a világban. Munkáiban a divat és a művészet határait kutatja, megkérdőjelezi a társadalmi elvárásokat és új univerzumok felfedezését, új látásmód kialakítását sürgeti. Szeretné összekötni a művészetet, a divatot, a különböző kultúrákat. Elkötelezett a fenntartható, innovatív technikák és anyagok iránt.

Cipő mágiák – mágikus cipők

Munkái számos jelentős kiállításon és divatmagazinokban szerepeltek már szerte a világon. Hollandiában és Kínában tanítja az új tervezőgenerációt, de kiállításokat is rendez és előszeretettel dolgozik olyan koncepciókon, amelyek elvarázsolják a nézőket.

Cipő mágiák – mágikus cipők

Liza Snook az 1980-as években kezdte a grafikai tanulmányait a Hágai ​​Királyi Akadémián és szinte mindent összegyűjtött, ami a cipőkkel kapcsolatos: utazás közben talált hordható darabokat, cipőkről szóló könyveket, képeslapokat, cikkeket. Mindezekből 2004-ben létrehozta a VirtualShoeMuseum.com webhelyet a partnerével és interakciós tervezővel, Taco Zwaanswijkkel. Ez egy digitális platform cipőrajongók és szakemberek számára, ahol tervező, szín, típus vagy anyag szerint lehet cipőket keresni. A honlapon megtalálható a nap cipője, a közelgő cipőkiállítások listája és egy blog is. Vagyis minden, ami cipő: hordható darabok, festmények, szobrok, illusztrációk, videók. Az anyagok tekintetében is széles a választék: bőrből, textilből, de medúzából, üvegből, cukorból, vérből, hínárból és még sok másból készült cipőket is találhatunk.

Cipő mágiák – mágikus cipők

Nem véletlen, hogy a LOKART fesztivál Liza Snook és Amber Ambrose közös kiállításával indul. A két nő ugyanis verhetetlen cipőkben és cipőillúziókban.

Válogatásuk kifejezetten a pécsi LOKART Fesztivál Prológjának keretében bemutatott kiállításra készült.

Shoefantasy

Megtekinthető: június 9-től szeptember 3-ig a Pécsi Galériában.

www.lokart.hu

www.virtualshoemuseum.com

www.amberambroseaurele.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top