nlc.hu
Szabadidő

700 milliós támogatással készül egy musical Demjén Ferenc slágereivel

700 milliós támogatással készül egy romantikus vígjáték Demjén Ferenc slágereivel

Két idősíkon játszódik majd a film, amihez még keresnek mellékszereplőket.

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A musical forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, rendezője Orosz Dénes, írja az MTI.

Demjén Ferenc

Fotó: press.tv2.hu/ TV2

A cselekmény szerint a két idősíkon játszódó filmben, a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Közben a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival és mindent elsöpör a szerelem.

Az IKO gyártásában készülő film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszerepre azonban még folyik a válogatás.

A Filmintézet 700 millió forinttal támogatja a produkciót. A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi ülésén  egyébként 120 millió forint támogatást szavazott meg az Inkubátor Programban készülő A világ eredete című szatirikus dráma gyártására. Nagy Borbála első mozifilmje magyar-francia-német koprodukcióban készül, producere Iványi Petra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top