Szabadidő

A Művészetek Völgye Fesztiválon együtt bulizhat az egész család

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 2200-nál is több program közül válogathatunk, a szervezők pedig külön gondoltak a családokra is, így külön nekik szóló helyszínek és programok is találhatók a Művészetek Völgye kínálatában július 21. és 30. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.

A Művészetek Völgye családbarát fesztiválként mindig gondol a legkisebbekre is, hiszen a fesztivál számos helyszínén készülnek külön gyermekprogramokkal is. Összeszedtük a kedvenceinket.

A Művészetek Völgye Fesztiválon együtt bulizhat az egész családMesedélután kedvenc fellépőinkkel

Az idén második alkalommal visszatérő Egyszülős Központ is a családoknak kedveskedik programokkal a Filmio Udvarban: mindennap 14:30-15:30 óra között írók, zenészek, előadóművészek, énekesek, színészek mesélik el kedvenc meséjüket az érdeklődő közönségnek. Idén olyan hírességek vállalták el, hogy felolvassák kedvenc meséjüket, mint Hobo, Beck Zaza a 30Y-ból, Ferenczi György, Gryllus Vilmos, Harcsa Veronika, Lackfi János, Varró Dániel és Vecsei H. Miklós.

A családoknak szól az új, kapolcsi Családi Kultúrtér is, amely a patak partján kínál minőségi családi feltöltődést a família minden tagjának. Bábelőadások, zenék és zenés mesék, kézműves foglalkozások, környezetvédelmi és természetismereti programok, játéksarok várja a gyerekeket, a szüleiknek pedig gyerekneveléssel és irodalommal kapcsolatos beszélgetésekkel és koncertekkel készülnek.

Emellett kerekítő mondókás mókával, gyerekkoncerttel a Kaláka Versudvarban is találkozhatunk, ahol az udvar alapítója, Gryllus Vilmos is muzsikálni fog a gyerkőcöknek, a Póka Udvarban pedig Pici and the city, valamint babakocsma néven találhatunk többek közt családi programokat. Szintén az apróságoknak szólnak a Ringató foglalkozások a Harcsa Veronika Udvarban. A picit nagyobbak kézműves workshopokon is részt vehetnek ugyanitt, valamint a Diabelli Udvarban elmerülhetnek a Művészetek Zöldje játékos és tanító, környezetbarátra nevelő foglalkozásai között.

A Művészetek Völgye Fesztiválon együtt bulizhat az egész családSzörnyek és Sellők

Ugyancsak a környezetvédelmet és a játékot kapcsolja össze a Szörnyek és sellők című zenés mesedarab. A könyv után – mely A balatoni kacsavész címmel jelent meg – most színdarab is készült Hany Istók és barátai történetéből, akik a gyengélkedő Balaton segítségére sietnek. Jeney Zoltán könyvében Sió mama, a Balaton tündére és a kacsái megmentésére olyan víziszörnyek és is csatlakoznak, mint a Kráken vagy éppen Nessi. A zenés mesedarabot a Művészetek Völgyében is bemutatja az Art-Színtér csapata a fesztivál 9. reggelén, a Filmio Pajta Mozgóban.

A Művészetek Völgye Fesztiválon együtt bulizhat az egész családA gyermekprogramok a fesztivál programfüzetében Gyermekvölgy név alatt találhatók összegyűjtve, amelyek kedvezményes jeggyel is látogathatók. A teljes programkínálat elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top