nlc.hu
Szabadidő

Ellepték a túrázók a félszigetet a vulkánkitörés miatt

Továbbra is özönlenek a katasztrófaturisták az izlandi félszigetre, hogy megnézzék a vulkánkitörést

A hatóság figyelmeztetése ellenére továbbra is túrázók lepik el az izlandi félszigetet, hogy szemtanúi lehessenek a vulkánkitörésnek.

A figyelmeztetések ellenére is több túrázó útnak indult, hogy szemtanúi lehessenek az izlandi fővárostól 40 kilométerre fekvő vulkán kitörésének – derült ki az rtl.hu riportjából.

A vulkánkitörés után szétterülő láva

A kép illusztráció. (Fotó: Pexels)

A világ minden tájáról özönlenek a turisták, köztük Amerikából, illetve Lengyelországból is. A félszigetről hatalmas füst, illetve gőzfelhő emelkedik a magasba, azonban a vulkánkitörés szerencsére nem érint lakott területet. 

A hatóságok arra is figyelmeztették az embereket, hogy a területen újabb kráterek is kialakulhatnak. A hétfő óta tartó vulkánkitörés intenzitása lassul, azonban a felszabaduló mérges gázok továbbra is nagy veszélyt jelentenek.

A mostani kitörést több kisebb földrengés előzött meg. A felhívás ellenére pedig azok sem maradtak otthon, akik már többször a tanúi lehettek hasonló jelenségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top