nlc.hu
Szabadidő
Balaton átúszás 2023

Több mint tízezren úszták át a Balatont, Novák Katalin is teljesítette a távot

Az erős hullámok sem zavarták a köztársasági elnököt a Balaton-átúszásban.

A különböző távokon több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a szombatról vasárnapra halasztott 41. Lidl Balaton-átúszáson – számolt be az MTI.

Novák Katalin

Novák Katalin az 5,2 kilométeres táv teljesítése előtt – Fotó: MTI/Katona Tibor

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus, 5,2 kilométeres erőpróbát közel 9500 úszó próbálta leküzdeni, akiknek a délnyugati irányból kissé megélénkült szél miatt kialakuló hullámzás nehezítette a dolgát Közép-Európa legnagyobb taván. Közel ezren vágtak neki a Balatonboglárról induló, majd egy félkört megtéve, oda visszaérkező 2,6 kilométeres távnak, illetve 700 lelkes amatőr SUP-deszkával abszolválta a Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-áthúzást.

A legnagyobb hazai nyíltvízi úszóeseményre 1071 hazai település mellett 49 országból érkeztek a résztvevők, többek között Novák Katalin is. A köztársasági elnök a férjével úszta át a Balatont, a túlparton pedig a lányuk várta őket.

Novák Katalin idén először vágott neki a távnak, még pedig – saját monogramjával ellátott – nemzeti színű úszódresszben:

“A halasztás ellenére is több, mint tízezren teljesítették a vízben vagy a vízen a 41. Lidl Balaton-átúszás különböző távjait. A vártnál kicsit erősebb reggeli szél ellenére is, a 41. évben is óriási sikert aratott az esemény” – mondta el Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top