nlc.hu
Szabadidő

Pitonok a poggyászban

47 kígyóval a bőröndjében akart repülőre szállni

Lebukott az egzotikus állatokkal.
piton

Negyvenhét pitont próbált becsempészni egy Malajziából érkező férfi a dél-indiai Tirucsirapalli repülőtéren keresztül. Az eredetileg a dél-indiai Csennaiból származó férfit gyanakvó vámőrök tartóztatták fel. Poggyászában a kígyók mellett két gyíkot is találtak dobozokban, amelyekre apró lyukakat fúrtak.

A hüllőket elkobozták és visszaszolgáltatták Malajziának. Egyelőre nem világos, milyen célra akarta a férfi a hüllőket becsempészni Indiába. A csempészek amúgy gyakran próbálkoznak illegálisan behozni Indiába egzotikus hüllőket Délkelet-Ázsiából.

Egy ománi férfi viszont túltesz rajta: ő 73 kígyót akart Egyiptomba becsempészni. A csomagba rejtett hüllőkre a vámellenőrzés során bukkantak rá: szövetzsákokba voltak berakva a hüllők, mind a 73, ám közülük akkor már csak 48 élt, a többi elpusztult a poggyászban.

Legutóbb egyébként egy egyméteres albínó aligátor került elő egy üzletember bőröndjéből a müncheni repülőtéren.  Akkor a vámosok a poggyászok röntgenvizsgálata során bukkantak rá. Az állat fóliába volt csomagolva, és már alig kapott levegőt. Amint kiszabadították, azonnal hüllőmenhelyre vitték, mert nagyon rossz állapotban volt. De felfedeztek már reptéri poggyászban madárpókokat (akkor 22 élő ízeltlábút hozott be Németországba egy tenyésztő, ám a düsseldorfi repülőtéren elkobozták tőle azokat) és teknősbébiket is, ugyancsak rutinellenőrzés során. Az utóbbiakat Galápagos-szigetéről Ecuadorba csempészték volna. 

(MTI/nlc)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top