nlc.hu
Szabadidő

Kerecsendi falunap: alkoholmentes

Alkoholmentes volt a falunap Kerecsenden, a polgármester mindenféle szeszt kitiltott a rendezvényről

Nem mindenki támogatta a szesztilalmat.
alkoholtilalom

Senki nem ihatott alkoholt a Heves vármegyei Kerecsenden rendezett falunapon, Sári László polgármester ugyanis mindenféle szeszt kitiltott a hétvégi rendezvényről – számolt be a Blikk. Tilos volt az alkoholárusítás, az ittasan érkezőket pedig be se engedték.

A polgármester a következőkkel indokolta a szigort: “A korábbi évek tapasztalatai rámutattak, hogy néhány magáról megfeledkezett (…) személy, jórészt alkoholos vagy egyéb bódító szerek hatása alatt tönkre tudja tenni mások szórakozását“.

A bulvárlap helyszíni tudósítása szerint a falunapra látogatók egy része egyetértett a szesztilalommal, mondván alkohol nélkül is lehet szórakozni, míg a másik része hiányolta a szeszt arra hivatkozva, hogy szomjasak maradtak az üdítőktől. A büfés ugyanis a sörsátrában ezúttal csak vattacukrot és cukros üdítőket kínálhatott, még az alkoholmentes sör árusítását sem engedélyezték neki.

Állítólag azonban nem mindenki tartotta be a szesztilalmat: többen is becsempésztek alkoholt a táskájukban.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top