Szabadidő
Szponzorált tartalom

Király lesz az augusztus Székesfehérváron!

Akár csajos kiruccanásra vágysz a barátnőiddel, akár tartalmas programot szerveznél a családdal, augusztusban a legjobb választás ez lesz: a Székesfehérvári Királyi Napok (2023. augusztus 13-20.) egyszerre látványos, izgalmas és egyedi. Csak próbáld ki, és zsebeld be az elismerést a választásért!

Király lesz az augusztus Székesfehérváron!

Budapesttől vagy a Balatontól is alig több mint félórányi távolságra, autópályán vagy vonattal, de kerékpárral is könnyedén eljutsz a királyi városba, és ha már ott vagy, maradj is több napra, érdemes! A székesfehérvári Tourinform Iroda partnerszállodáiban a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya  legalább 25 okot ad rá, a városban és a környéken egyaránt! A látnivalók és kedvezmények mellett augusztusban több hetes fesztivál is vár, gyere velünk a Királyok városába!

Évek óta az egyik legjobb programsorozatot kínálja Fehérvár az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódóan. Ez persze nem véletlen: Székesfehérvárhoz ezer szállal köthető államalapító Szent István királyunk, aki előtt minden évben nagy körmenettel tiszteleg az egyház és a közélet a városban. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen rengeteg egyéb program vár augusztus 13-a és 20-a között a koronázóvárosban!

Király lesz az augusztus Székesfehérváron!

Hangulatos, macskaköves, a történelmet magán viselő belvárosával Székesfehérvár elnyerte a kirándulók, látogatók csodálatát. Egy pohár koktél, egy kellemes ebéd vagy vacsora, egy finom királyi desszert neked is jár e felejthetetlen városban! S mindemellett, ebben a különleges közegben elevenedik meg a múlt a Székesfehérvári Királyi Napokon. Amire biztosan számíthatsz: pezsgő élet, mediterrán hangulat a belvárosban, esti színpadi programok és koncertek, folkestek és katonazenekarok, középkori forgatag, vásár, lovagi torna, rengeteg gyerekfoglalkozás és királyi óriásbábok. Egyszerűen nem lehet unatkozni!

Megnézem
Összes kép (7)

Már az első napon, augusztus 13-án indul a Királyi játéktér a belvárosban színházi előadásokkal, este pedig ünnepélyes megnyitó az Alba Regia Táncegyüttes bámulatos műsorával. A következő napok programkavalkádjából kiemelkedik augusztus 14-én, hétfőn a Magyar Szent Család ereklyéit kísérő körmenet a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkertbe, Szent Imre és Szent István sírjához. Ahogy kiemelkedik 18-20. között a Koronázási Ünnepi Játékok 3 napja, amikor valóban visszarepítenek a középkorba, íjászok és kardforgatók, kikiáltók és jósok, zászlóforgatók, gólyalábasok és lovagok lepik el a belvárost.

 

Király lesz az augusztus Székesfehérváron!

Nem kérdés, hogy augusztus 20-át Fehérváron kell tölteni! A fehérvári királyok menete megkoronázza az egész nyarat. Képzelj el egy történelmi felvonulást, ahol 23 közel 5 méter magas királyi figura halad végig a városon táncosok, hagyományőrzők és korhű ruhába öltözött régizenészek kíséretében! Igazán királyi látvány! Nem csoda, ha az egykor Fehérváron koronázott királyokat és családtagjaikat ábrázoló óriásbábok a fesztivál – és a nyár – kedvencei! Este a Királyi Napok zárásaként a Bánk bán opera koncertszerű előadására  várnak Téged is a Zichy ligetben. Eső esetén másnap, augusztus 21-én tartják meg az esti előadást.

Ha itt jársz augusztus 15-én vagy azt követően, begyűjthetsz egy különleges kulturális élményt ráadásként. A Hadtörténeti Múzeum gyűjteményéből nyílik kiállítás a Szent István Király Múzeum megújult Rendház épületében. Ne hagyd ki, maga az épület is káprázatos! Annak öt termében ezúttal a „Hadi múltunk kincsestára” című időszaki tárlat vár, amely a Hadtörténeti Múzeum 2024-ben nyíló nagyszabású székesfehérvári kiállításának előfutára lesz. Tényleg különleges kincseket sorakoztatnak fel, köztük olyanokat, amelyeket ritkán vagy soha nem láthatott még a közönség. 

 

Király lesz az augusztus Székesfehérváron!

És mi vár még? Esti titkos túra fáklyalángnál, vagy éppen napsütésben hajlobogtató panorámabuszos kirándulás a székesfehérvári Tourinform irodával. Király nyárral készül tehát Székesfehérvár – amit Veled akar tölteni!

Minden, amit Fehérvárról tudni akarsz: Tourinform Székesfehérvár

visitszekesfehervar.hu, facebook.com/tourinform.szekesfehervar, szekesfehervar@tourinform.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top