nlc.hu
Szabadidő

Zengető Fesztivál 2023 ajánló

„A legszebb bók, amit kaptunk, hogy nálunk bárhol le mernek feküdni aludni” – Újra jön a Zengető

„Organikus, kíváncsi, szelíd, natúr, szép. Ezek a kulcsszavak” – foglalta össze korábban Döbrösi Laura színésznő a Zengető Fesztivál lényegét. A kókai Fűszegi Völgyben augusztus 17-től három napon és három éjjelen át lüktethet a fesztivál, mely továbbra is a természettel való összhangra épít.

Idén minden eddiginél nagyobbat álmodtak a Zengető Fesztivál szervezői. A fesztivál története során először lesz két zenei színpaduk, valamint a line-upban külföldi fellépők is szerepelnek: a holland Trippin Jaguar mellett jön az egyiptomi AZAZ és Lucid Yin, a magyar származású dalszerző tündér Németországból. Esténként izgalmas elektronikus ritmusok lesznek, idén viszont több lesz az élőzene, mint a „gépi”, és külön öröm a szervezőknek, hogy a progresszív jazz is helyet kapott: Acoustic Manual Techno Party, Hari Drama, Sauropoda is lesz.

Zengető

Életkép a Zengető Fesztiválról (Forrás: a Zengető Fesztivál FB-oldala)

A Zengető egy kis létszámú fesztivál, 500 fő körüli közönségre lehet számítani.

Egyszer valaki azt mondta, olyan biztonságban érzi magát nálunk, hogy bárhol el merne aludni. Ez a kedvenc bókom, amit a Zengető valaha kapott! Szeretnénk kicsik és kényelmesek maradni. Ezt a családosok, kisgyermekesek is meghálálják azzal, hogy évről évre visszajárnak a picikkel. Idén is lesznek gyerekprogramok!

– mondja lelkesen Döbrösi Laura

A Zengető célja, hogy a látogatók visszataláljanak a természethez, megtalálják magukat és egymást. Szakmai fórumot biztosít az ökológiai szemlélet iránt érdeklődőknek, platformot, megmutatkozási lehetőséget a művészek, kézműves alkotók számára. A Merengőben a befelé fordulás és a belső egyensúly lesz a fókuszban. Izgalmas emberek tartanak izgalmas meditációkat, légzésgyakorlatokat, meseterápiát és gyógyító programokat. A Hempergő a természetvédelemről, a növényekben rejlő lehetőségekről és a fenntartható alternatívákról szóló szakmai előadások tere, de lett hely benne az irodalomnak és a színháznak is.

Aki kíváncsi a magyar fesztiválszcéna egyik legvarázslatosabb epizódjára, látogasson el augusztus 17–20 között Kókára. A fesztivál hangulata mellett a bérlet ára is barátságos, a program és a jegyek itt érhetők el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top