nlc.hu
Szabadidő

Időjárás előrejelzés hétvégére

Ismét betör az igazi nyár hétvégétől, visszatér a strandidő

A hidegfront után újra beköszönt a nyári idő, ami még a jövő héten is kitart.

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégétől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap akár 31 Celsius-fok is lehet.

Balaton

Válaszd a vízpartot hétvégén! – Fotó: MTI/Varga György

„Visszalopakodik a nyár. A hétvégén még mérsékelten meleg idő lesz, de nem lesz még kánikula. Felhőtlen, gyönyörű szép időre számíthatunk egész hétvégén. Legfeljebb majd vasárnap, a délutáni órákban az Alpokaljára sodródhat be valamiféle felhőzet, de alapvetően csodálatos, kiszámíthatóan, stabilan jó idő lesz. Tehát lehet tervezni szabadtéri programokat, nem fogunk belefutni esőbe, záporokba, viharokba, mert kitartóan egy anticiklon húzódik fölénk, azaz száraz, napos és egyre melegebb időre készülhetünk. Ma még 23-27 fok lesz, (…) aztán a jövő héten betör a kánikula, és már országszerte 30 fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet, tehát akkor már az árnyékot fogjuk keresni” – vetítette előre a TV2 időjósa, Barta Sylvia

Szombattól az éjszakák és a reggelek is egyre magasabb hőmérsékletűek lesznek. Klímát még nem kell bekapcsolni éjszakára, annyira még felfrissül a levegő, hogy lehet szellőztetni.

Szombaton napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is napos idő várható, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában nem lesz csapadék, de kicsi eséllyel az északnyugati határszélre besodródhat az Alpokból egy-egy zápor. A minimum-hőmérséklet 11, 18, a maximum 26 és 31 fok között alakul.

Ha még van szabid, most vedd ki!

A jövő héten egészen péntekig kitart ez a stabilan napos, felhőtlen, gyönyörű, szinte kánikulai időjárás. Ugyanakkor a hét második felében (péntektől) lehet majd változás, de ez még nagyon bizonytalan. Az is lehet, hogy marad a jó idő, erre is megvan az esély a mostani előrejelzések alapján. 

Balaton,

Most már nem 19-20 fokos a Balaton! –Fotó: MTI/Varga György

Egyre melegebb a Balaton

A „magyar tenger” az elmúlt napokban alig 20 fokos volt, ám ahogy melegszik az idő, a vízhőmérséklet is egyre gyorsabban emelkedik, főleg a felső réteg, mivel nem lesz erős szél, ami átkavarná a vizet. „Stabilan napról napra 1-2 fokot fog emelkedni” – jegyezte meg Barta Sylvia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top