nlc.hu
Szabadidő

Elátkozott festmény

Elátkozott festménytől rettegnek ennek a boltnak a vásárlói

Kétszer vették meg, kétszer vitték vissza a boltba. Sokan azt kérik, hogy égessék el az elátkozott festményt.

A „charity”, vagyis adományboltok, ma már itthon is több városban megtalálhatóak. A rendszer lényege, hogy a leadó beviszi a még használható, jó minőségű tárgyait, játékait, ruháit… a boltba, amit bárki megvásárolhat. Az ebből befolyt összegből pedig a boltot üzemeltető (általában) jótékonysági szervezet segíteni tud egyes társadalmi csoportoknak, alapítványoknak.

Egy ilyen charity shopba sok dolgot leadnak az emberek. Egy ősz hajú férfi például egy festményt vitt be az angliai St Leonards-on-Sea város egyik adományboltjába. A képen egy fiatal, szúrós tekintető lány látható piros ruhában. A boltfőnök a The Sunnak elmondta, hogy sokszor ő is azt érezte, mintha követné a lány tekintete.

Először egy nő vette meg a festményt 25 fontért. „Két nappal később azonnal visszahozta. Azt mondta, hogy meg kell szabadulnia tőle” – magyarázta az üzletvezető, aki viccből a kirakatba tette a festményt és melléírta: „Lehet, hogy elátkozott!”

A figyelmeztetés ellenére egy másik nő is megvette a tárgyat, ő 20 fontért vitte haza. Ám ő is remegve vitte vissza a boltba. Ahogyan az első, úgy a második vásárló sem kért visszatérítést.

A tulajdonos újra kirakatba tette, a rettegést keltő festményt, ezúttal ezzel a szöveggel: „Kétszer adtuk el, kétszer hozták vissza. Elég bátor vagy, hogy megvásárold?”

„Végül a második vásárló visszatért, hogy újra megvegye a képet. Azt mondta, hogy többé nem fél. Nem kértem tőle pénzt, hiszen egyszer már kifizette…” – magyarázta a férfi a lapnak.

Azt nem tudni, hogy ki festette a képet, ahogy azt sem, hogy ki szerepel rajta. Sokan azonban azt javasolták, hogy bárkihez is kerül a festmény, a saját érdekében égesse el azt.

A boltos szerint most horrorrajongók tömege keresi fel őket, és azután érdeklődnek, hogy vannak-e még elátkozott tárgyaik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top