nlc.hu
Szabadidő

Egy tetoválásért cserébe egy évig ingyen lehet utazni Ausztriában

Egy tetoválásért cserébe egy évig ingyen lehet utazni Ausztriában

Vannak, akik kritizálták az ötletet.

Azok, akik St. Pölten-i Frequency Fesztiválon magukra tetováltatták az úgynevezett klímajegy logóját, egy éven át ingyen használhatják a tömegközlekedést Ausztriában.

Klímajegy a távolsági- és tömegközlekedés összes, az országban elérhető formáján feljogosít az utazása napi 3,5 eurónak megfelelő összegért, írja a hvg.hu.

Egy nő tetovál

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pexels)

Az ötletet megkapta Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszter jóváhagyását is. „Ezek az emberek mind felnőttek, ezért maguk dönthetik el, akarnak-e tetoválást vagy sem” – reagált a politikus a kritikára. 

A fesztiválon egyébként nem csak egyféle tetoválásért járt az ingyen klímajegy, lehetett választani a „Klimaticket”, „Öffiliebe” feliratok vagy különböző figurák közül.

Mint arról mi is írtunk korábban, Ausztriában nagyon sok helyen fontos szerepet játszik a fenntartható gondolkodásmód, és az a  cél, hogy az ország 2040-re klímasemleges legyen, tíz évvel megelőzve ezzel az Európai Unió céldátumát. Ehhez pedig arra is szükség van, hogy az idegenforgalom is ezt szolgálja, legyen szó akár a sí-, akár a várositurizmusról. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top