nlc.hu
Szabadidő

Ma még felhőszakadás is lehet, holnaptól azonban visszakukucskál a nyár

Ma még felhőszakadás is lehet, holnaptól azonban visszakukucskál a nyár

Vasárnap délutántól heves zivatarok várhatók, erős széllökésekkel, jégesővel.
Hidegfront érkezik vasárnap.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a felhőszakadások veszélye miatt ma reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Tették mindezt azért, mert vasárnap egy hidegfront éri el az országot, aminek következtében délután heves zivatarok alakulhatnak ki. Erős széllökések, sőt, helyenként jégeső is lehet.

Az OMSZ előrejelzése szerint zivatarok főleg az Északi-középhegység keleti részén, a Tisza-tó térségében, valamint a Tiszántúlon várhatók. Jó, hír, hogy a változékony, zivataros idő estére elvonul, hétfőn pedig már csak elszórtan lesz szükség esernyőre – igaz, a szeles idő a hét elején még megmarad.

A folytatás a meleg, nyárias idő szerelmeseinek csupa jó hírt tartogat: keddtől ugyanis visszakukucskál még hozzánk a nyár. Azon túl, hogy csapadékra szinte sehol sem kell majd számítani, a hőmérő higanyszála is meglódul, a nappali csúcshőmérséklet ismét 30 fok közelében lesz majd.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top