nlc.hu
Szabadidő

Megölte gondozóját a salzburgi állatkert nőstény orrszarvúja

Megölte gondozóját Jeti

A salzburgi állatkert orrszarvúja kedden reggel ölte meg tapasztalt gondozóját.

A salzburgi Hellbrunn állatkertben kedden reggel egy megvadult orrszarvú támadt rá gondozójára, akin halálos sebet ejtett – írja a Der Standard. A 33 éves bajor nő tapasztalt, okleveles állatgondozó volt, akit a közel két tonnás nőstény rinocérosz olyan súlyosan megsebesített, hogy a helyszínen meghalt.

Megölte gondozóját Jeti

A nő szintén állatgondozó férje megpróbálta elkergetni

a Jeti nevezetű állatot, mire az őt is megtámadta és súlyosan megsebesítette. A salzburgi állatkert kedden zárva maradt. Sabine Grebner igazgató sajtótájékoztatón elmondta, az állatgondozó aznap rovarriasztóval fújta le az orrszarvúkat.

A 30 éves nőstény orrszarvú, Jeti ismeretlen okból támadt rá az állatgondozóra az egyes számú orrszarvúházban, aki a mellkasán szenvedett súlyos sérüléseket. Az újraélesztési kísérletek sikertelenek voltak, a nő a helyszínen meghalt

A gondozó 34 éves férjét combnyaktöréssel szállították a salzburgi egyetemi kórházba, ahol megműtötték, már túl van az életveszélyen. A salzburgi állatkert történetében még soha nem történt ilyen súlyos baleset. A tragédia körülményeit a rendőrség mellett a munkaügyi felügyelőség is vizsgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top