nlc.hu
Szabadidő

Nem áll le az állatkínzó, ismét kutyákat tart

Ismét kutyákat tart az állatkínzó nő, akinek még a fagyasztójából is ebtetemek kerültek elő

A helyiek ki akarják tiltani a kegyetlen nőt a településről.
ketrec

Ismét kutyákat tart az a holland állatkínzó, akinek a fagyasztójában korábban több kutyatetemet találtak az állatvédők Perén, Borsodban – számolt be a Tények. A helyiek látták, hogy tacskókat sétáltatott az utcán a kegyetlen nő, akinek a szaporítótelepéről 27 állatot mentettek ki pár hete az állatvédők – a legtöbb sovány volt és férges –, de találtak a kertjében állati koponyákat, sőt csontvázakat is.

„Három napja hallottam, hogy a kutya nyivákol, azt hittem, a fenti szomszédoktól jött, de közben meg tőle. A szomszédasszony is látta, hogy sétáltatta a kutyát” – nyilatkozta egy helybéli.

Az asszony a közösségi oldalán továbbra is kutyákat próbál eladni. Korábban 80 ezer forintot kért egy ebért. Mint kiderült, még nem tudták eltiltatni az asszonyt az állattartástól. „Jelen pillanatban is két darab tacskó van már nála, és ő ezzel büszkélkedik is a Facebook-oldalán. Igazából próbálja hergelni az embereket, de már az ott lakók is aláírást gyűjtöttek, hogy kitoloncolják őt a településről” – mondta el Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért szervezet vezetője.

A településen élők most aláírást gyűjtenek az állatkínzó ellen, aki erre megfenyegette a szomszédait, mondván, megöli őket, ezért feljelentették a rendőrségen. A környékbeliek rettegnek, hogy veszélyben vannak az állataik.

A szomszédokat zavarta az elhanyagolt állatok látványa, de leginkább az irtózatos bűz, ami a szaporítótelepről jött. Emiatt szóltak az önkormányzatnak is. A hivatalnál azt nyilatkozták a Tényeknek, hogy állatvédelmi hatósági eljárás indult a nő ellen.

Az eset kapcsán a rendőrség is nyomoz. Ha pedig bebizonyosodik az állatkínzás, akkor a holland asszony pénzbírságra számíthat és valószínűleg többé nem tarthat majd állatokat.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top