nlc.hu
Szabadidő

Két embert ölt meg villámcsapás egy mexikói strandon.

Két embert ölt meg a villámcsapás egy strandon – videó

Több embert megsebesített, kettőt pedig megölt a tengerparti strand homokjába csapó villám Mexikóban.

Két ember meghalt egy rettenetes villámcsapás során, miközben az éppen kitört vihar elől próbáltak meg fedett helyre jutni – írja az RTL.

Két embert ölt meg a villámcsapás egy strandon - videó

A borzalmas baleset még hétfő délután történt

Michoacán szövetségi állam Aquila városának Maruata strandján. Ez a strand igen népszerű, egyes vélemények szerint az egyik legszebb Mexikó csendes-óceáni oldalán. Egy térfigyelő kamera rögzítette a halálos villámcsapást, amint

belecsap először az egyik, majd a másik emberbe is.

 

A villámcsapás áldozata egy 33 éves férfi és egy ugyanennyi idős nő volt. Előbbi a strand dolgozója, a nő pedig egy ott nyaraló turista volt. Világszerte évi négyezer ember halálát okozza villámcsapás. Hozzánk jóval közelebb, Kárpátalján idén nyáron történt hasonló tragédia, amikor

villámcsapás végzett két túrázóval Ukrajna legmagasabb hegyén,

a Hoverlán. A mentők már holtan találtak rá egy férfira, illetve egy 9 éves kislányra. Egy sokkos állapotban lévő nőt pedig elláttak. A 2060 méter magas, Kárpátalja és az Ivano-frankivszki terület határában található hegy, a Hoverla különösen kedvelt a turisták körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top