nlc.hu
Szabadidő

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Pár órán belül nyakunkon a vihar, figyelmeztet az OMSZ

Országszerte több helyen kiadós csapadékot hoz az újabb hidegfront.

Figyelmeztetést adott ki több megyére a várható időjárás miatt a Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton már a piros fokozatú riasztás sem kizárt. Hétvégére hullámzó frontrendszer érkezik az ország fölé, több helyen kiadós csapadékkal. Keleten heves zivatarra is jó esély adódik szombaton – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

 

Péntek késő délután előbb a Dunántúl északnyugati felén, éjjel már a középső tájakon is kialakulhatnak zivatarok, amiket viharos széllökés, jégeső (1-2 centiméteres átmérőjű jéggel) és felhőszakadás kísérhet. Heves zivatar is előfordulhat,

Sötét felhők az égen vihar előtt

Jég is társulhat a közelgő viharhoz (Fotó: Unsplash)

nyolcvan kilométer feletti erősségű szélrohammal,nagyobb méretű jéggel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés adtak ki zivatarra

·         Fejér,

·         Győr-Moson-Sopron,

·         Komárom-Esztergom,

·         Somogy

·         Vas,

·         Veszprém és

·         Zala megyében.

Szombaton elsősorban a Dunától keletre és a Dunántúl délkeleti részén alakulhatnak ki (dél-délnyugatról, észak, északkelet felé mozgó) zivatarok, felhőszakadással, viharos széllökéssel, és jégesővel. Heves zivatar szélroham és nagyméretű jég is előfordulhat.

Szombaton napközben és este gyors mozgású zivatarrendszerek is létrejöhetnek, nagyobb területen okozva szélrohamokat. Az időjárási helyzet függvényében szombaton piros fokozatú riasztást is kiadhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top