nlc.hu
Szabadidő

Autóvezetéstől eltiltás ittas rollerezés miatt

Ittasan rollerezett, még az autóvezetéstől is eltiltották a szombathelyi férfit

Kiderült, az e-rollerekre is vonatkozik a zéró tolerancia.
roller

Néhány sör után pattant rollerre Szűcs Attila, akit aztán egy rendőr állított meg. Megfújta a szondát, ami kimutatta, hogy alkoholt ivott. Eljárást indítottak ellene. A szombathelyi férfit az autóvezetéstől is eltiltották fél évre a 150 ezer forintos bírság mellett – számolt be az RTL Híradó. Szűcs Attila szerint túlzó a büntetése, ráadásul úgynevezett újraképzésre is kötelezték, vagyis részben újra le kell vizsgáznia, hogy visszakapja a jogosítványát. Az egész csaknem 300 ezer forintjába kerül.

Az RTL Híradónak nyilatkozó Borbély Zoltán közlekedési szakjogász szerint egy tavalyi, kúriai határozat alapján az elektromos rollerekre is vonatkozik a zéró tolerancia, azaz semennyi alkoholt nem ihat, aki ilyet vezet.

A szakjogász szerint azonban méltánytalan, hogy az eset miatt fél évre minden járműkategória vezetésétől eltiltották a szombathelyi férfit. “Szerintem ebben az ügyben az lenne a legigazságosabb, hogy ilyenkor csak kategóriára tiltanák el, még pedig a segédmotoros kategóriára, mert leginkább erre hasonlít az elektromos roller” – nyilatkozta.

Korábban idén év elejére ígérte a kormány, hogy részletesen szabályozzák a korábban nem létező járműtípus használatát. Ez azonban egyelőre nem történt meg.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top