Szabadidő

Pécs – Kihagyhatatlan város

Pécset az ország egyik leghangulatosabb városának tartják. Nincs ez másképp ősszel sem, hiszen a parkok narancsvörös pompájukban ölelik körül az UNESCO világörökségi emlékeit, aranyló fények burkolják be a belvárost és a Zsolnay Negyed színpompás épületegyüttesét.

A Mecseknek köszönhetően karnyújtásnyira elérhető az élő természet túraútvonalak, mesébe illő patakok, völgyek és hasadékok mentén, melyek varázslatos őszi világba kalauzolják az ide látogatókat. A MECSEK DISCOVERY CENTERBEN december 15-ig hétvégenként a MecseXplorer felfedező kiállítás is várja a családokat, mely digitális tartalmak, játékok és számos interaktív elem segítségével mutatja be a térség kiemelkedő természeti és turisztikai látványosságait.

Pécs-Kihagyhatatlan város

November 5-ig még látogatható a CSONTVÁRY 170 kiállítás, mely tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója, Csontváry Kosztka Tivadar előtt. November végén pedig a Janus Pannonius Múzeum új Látogatóközpontja nyitja ki kapuit, és egy időszaki kiállítás keretében Pécs 19. századi képzőművészetét mutatja be.

Pécs-Kihagyhatatlan város

A XII. ADVENTI KÉZMŰVES- ÉS MESEVÁSÁRon 2023. december 1–24. között a Dzsámi gyerekrajzokból összeállított fényfestett ünnepi ruhát ölt, a Széchenyi tér pedig változatos zenei- és gyerekprogramok, gasztroudvar, kézműves vásár színterévé válik.

Magyarország legnagyobb beltéri boros eseménye az ADVENTI BORSZALON, melyen több mint 100 kiállító várja advent első vasárnap délutánján a borok és a gasztronómia iránt érdeklődőket az új Pécsi Vásárcsarnokban.

Pécs-Kihagyhatatlan város

Ezüstvasárnapon a Kodály Központba látogat Amerika egyik legaktívabb és leghíresebb gospel kórusa a VIRGINIA STATE GOSPEL CHORALE.

A karácsonyi varázslat tetőpontja a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház közös produkciója Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ című remekműve, mely nemcsak Pécs, hanem a régió, az ide érkező vendégek közkedvelt karácsonyt megidőző családi programja a Kodály Központban.

Pécs-Kihagyhatatlan város

Pécset megélni kell, megtapasztalni a vendégszerető atmoszférát, elmerülni a gyönyörű épületek nyújtotta látványban, a kulturális sokszínűségben, kiülni egy teraszra és hagyni, hogy magával ragadja az erre járót a pécsi hangulat. Pécs. Kihagyhatatlan város.

Pécs-Kihagyhatatlan város

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top