nlc.hu
Szabadidő

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki erős szél miatt Csongrádra és Békésre.

Brutális szélvihar csap ránk le pénteken

A meteorológia viharos széllökéseket jósol péntekre.

Magyarország délkeleti részén viharos széllökésekre számíthatunk pénteken. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szél miatt Békésre és Csongrád-Csanádra.

Borús égbolt a vihar előtt

A veszélyjelzés szerint egyre nagyobb területen erősödik meg

a déli, délkeleti szél. Csütörtök estétől, éjszakától leginkább az Észak-Dunántúlon, illetve az Alföldön lehetnek akár több helyen is viharos – óránkénti 60-85 kilométeres, főként a magasabban fekvő tájakon, illetve a péntek délelőtti, déli órákban délkeleten akár óránkénti 85-90 kilométeres – széllökések. Pénteken napközben lassan északnyugatira fordul a szél, ami a nap második felében fokozatosan veszít erejéből.

A péntek hajnalban nyugat felől érkező,

majd napközben az országon átvonuló hidegfront nyomán zivatarok is kialakulhatnak. Ezekre legkisebb eséllyel északkeleten lehet számítani. A front mögött átmeneti szünet után a nap második felében nyugat felől újabb záporos, zivataros gócok érik el a Dunántúlt. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, viharos széllökések, illetve apró szemű jégeső társulhat. Esetleg heves zivatar is előfordulhat. A pénteken lehulló csapadék mennyisége az Északi-középhegység nyugati részén, illetve a Kisalföldön a 20 millimétert is meghaladhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top