nlc.hu
Szabadidő

Egy nap Tomcsányi Dórival

Mekkora gardróbja van egy divattervezőnek? Tomcsányi Dórit kérdeztük

Eltöltöttünk egy napot Tomcsányi Dóri divattervezővel, és miközben bejártuk az élete néhány fontos állomását, pár kulisszatitkot is elárult a munkájáról, és nem mellesleg megleshettük jövő tavaszi kollekcióját is.
Tomcsányi Dóri

Kádár-kocka és a matyó hímzés – lehet hogy első pillantásra távol áll egymástól ez a két fogalom, de nem Tomcsányi Dóri életében. A divattervezőt elkísértük egy mozgalmas napján, ahol a kőbányai gyerekkori emlékektől a MOME doktori iskolájáig autóztunk keresztül a városon egy Suzuki Vitarában. Minőség, design és napfénytető. Ezek a legfontosabbak Dóri számára egy autó kiválasztásánál, de a videóban a legújabb tavaszi-nyári kollekciójából is kaptunk ízelítőt. 

A Tomcsanyi-ruhák jellegzetes mintái kezdetben a posztszocialista hangulatból merítkeztek, ahol a 3-as metró, a balatoni retró és a panel növények domináltak, de Dóri életében új korszak köszöntött be. Az akadémiai kutatásában a magyaros mintákat szeretné a saját képére formálni, így kerültek a miskakancsók és a paraszti tányérok a fókuszába. Nézd meg a videónkat és kiderül, hogyan kombinálja ezeket a darabokat a saját ruhatárában.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top