nlc.hu
Szabadidő

Tengeri vidrát mentettek az állatvédők

Nyolc hetes vidrakölyköt mentettek ki az állatvédők

Egy 8 hetes vidrakölyköt mentettek ki az állatvédők. Egyelőre még éjjel-nappali gondozásra szorul egészen addig, amíg hozzá nem szokik új környezetéhez.

A vadvédők egy árva alaszkai vidrát találtak egy távoli tengerparti városban, amikor a kölyök éppen segítségért nyüszített. A tengerividra-kölyköknek az első évükben hatalmas szükségük van édesanyjukra, hogy megfelelő táplálékot és gondoskodást kapjanak, továbbá ez idő alatt tanulnak meg vadászni is. A kormány úgy döntött, hogy az állatot ennek tudatában nem lehet visszaengedni a vadonba, hiszen egyedül nem lenne képes a túlélésre. 

Egy 8 hetes tengeri vidrát mentettek ki

Egy 8 hetes tengeri vidrát mentettek ki (Fotó: Facebook/Shedd Aquarium)

A mindössze 8 hetes és 10 kilogrammos vidrát a chicagói Shedd Akváriumban helyezték el, ahol éjjel-nappal gondozzák, hogy minél hamarabb hozzászokjon az új környezetéhez. 

„Elkötelezettek vagyunk a megmentett tengerividra-populáció legújabb tagjának hosszú távú gondozása mellett, és igyekszünk továbbra is kapcsolatot teremteni a chicagói emberek és a különleges faj között” – mondta Peggy Sloan, a Shedd Akvárium állatvédelmi igazgatója a CBS News-nak

A 8 hetes vidrakölyök

A 8 hetes vidrakölyök még a gondozókra van szorulva (Fotó: Facebook/Shedd Aquarium)

Az egyelőre még névtelen kölyöknek háromóránként adnak tápszert, illetve kis kagylódarabokat is kap addig, amíg fel nem nő és elég egészséges nem lesz ahhoz, hogy túléljen a vadonban is. Észak-Amerikában mindössze 11 intézmény, köztük a Shedd Akvárium biztosít otthont a nem szabadon engedhető tengeri vidráknak.

A vidrapopuláció mindössze 2013 óta kezdett el stabilizálódni, miután az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata helyreállítási tervet határozott meg Alaszkában a tengeri vidrák számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top