nlc.hu
Szabadidő

Trükkök az iPhone számológépéhez

Mutatunk pár trükköt az iPhone számológépén

Sokan nem is sejtették, hogy mi mindent tud az iPhone-juk számológépe.

A matematikai gondolkodás már sokaknál háttérbe szorult, amióta az okostelefonokban van beépített számológép. Praktikus alkalmazás a mindennapokra, hiszen gyakran kell kiszámolnunk valamit.

De rengetegen vannak, akik nem használják ki az iPhone számológépében rejlő lehetőségeket, mert nem is tudnak róla.

Tudtad például, hogy nem kell a teljes számolást törölnöd a „C” gombbal, csak mert elírtál egy számot? Valójában van egy sokkal hatékonyabb módszer a hiba eltakarítására, a legtöbb Apple-ügyfél tudta nélkül.

Az iPhone számológép-alkalmazása lehetővé teszi az egyes számok egyszerű törlését, így elkerülheted a művelet megszakítását. Egyszerűen csak balra vagy jobbra csúsztatva a kijelzőt, megszabadulatsz a nem kívánt számjegyektől, és ott folytathatod, ahol abbahagytad.

Az sem köztudott, hogy a számológépeden kapott utolsó eredményt könnyen átmásolhatod egy másik alkalmazásba, anélkül, hogy visszalépnél a számológépbe. Egyszerűen csak érintsd meg az alkalmazás ikonját, tartsd lenyomva és válaszd az utolsó ábra másolásának lehetősége-funkciót.

szemüveg és számológép

Profi számológépet is rejt az iPhone kalkulátora (Fotó: Pexels.com)

Bár sokan úgy gondolják, hogy az iPhone számológép egy egyszerű eszköz, valójában rengeteg funkcióval rendelkezik. Például az alkalmazást tudományos számológéppé is alakíthatod.Ehhez először győződj meg arról, hogy a képernyő tájolása nincs lezárva, mivel a tudományos gombok felfedéséhez hosszában el kell fordítanod a telefont.

Ha elfordítod, hozzáférhetsz a tudományos számológép funkciójához, amellyel logaritmikus és trigonometrikus függvényeket is számolhatsz.

És egy meglehetősen furcsa funkcióban a tudományos számológép azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy véletlenszerűen számokat generáljanak – ami például egy játékban hasznos lehet – a jobb alsó ‘Rand’ gomb megnyomásával.

Ha váltaod kell a normál és a tudományos számológép között, ezt is könnyedén megteheted anélkül, hogy számításaidat elveszítenéd. Az alkalmazás megtartja a számításokat akkor is, ha másik módba váltasz, így nem veszik el semmilyen adatod. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top