nlc.hu
Szabadidő

A Condé Nast Traveler ajánlja Budapestet

A világ legjobb úti céljai között Budapest

Rangos elismerést kapott a magyar főváros.
Budapest,

A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. 

Idén Magyarország fővárosa is bekerült a világ 24 legkiemelkedőbb látnivalóit felsorakoztató Condé Nast Traveler év végén megjelentetett listájára, amely a világ különböző helyein élő újságírók közreműködésével készül. Budapest olyan úti célok mellett szerepel, mint Francia Polinézia, Mauritius vagy épp az Ausztráliában lévő Kimberley-régió. Továbbá a 24-es keretben Budapesten kívül csak 3 további európai úti cél szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.

Az ajánlásban kiemelik a magyar fővárosra jellemző egyedi építészeti stílusokat, termálfürdőket, és többek között olyan turisztikai attrakciókat állítanak fókuszba, mint a Lánchíd, a Magyar Zene Háza és a Nemzeti Atlétikai Központ – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Magyarországra nem először figyel fel a világsajtó:

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint ezek az elismerések és ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista látogasson el a magyar fővárosba.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top