nlc.hu
Szabadidő

Barlangból kimentett turisták

55 óra után mentették ki a túrázókat egy barlangból Szlovéniában

Szerencsésen megmenekült a háromtagú család és a két túravezetőjük.
Krizna-barlang

55 órát töltött a Krizna-barlangban egy öttagú túracsapat Szlovéniában, végül sikerült kimenteni őket – számolt be a Tények. Egy háromtagú család és két túravezetőjük még szombaton indultak útnak, de időközben olyan sok eső esett, hogy megáradt a barlangon átfolyó Bloščica-folyó, a víz pedig eltorlaszolta a kijáratot.

Az anya, az apa és a 22 éves fiuk, valamint a két túravezető nem tértek vissza szombaton a megadott időpontra, ezután értesítették a katasztrófavédőket. Eleinte búvárokat küldtek utánuk, akik sátrakat, élelmet és ruhákat vittek nekik. 

A sátorban csak hárman fértek el, ezért váltásban aludtak. Búvárok tartották velük a kapcsolatot. Az öttagú túracsapatot végül hétfőn mentették ki, akkor már lejjebb ment az áradás. Csónakkal hozták ki őket a szabadba.

Ez a boldogság napja. Az élet napja, és ez egy olyan nap, amikor hálásnak kell lenni a mentőcsapatnak” – nyilatkozta a szlovén polgári védelem parancsnoka a mentés után, hozzátéve: sosem kételkedett abban, hogy ki tudják menteni a túrázókat.

A háromfős család és a kísérőik egészségesen hagyták el a Krizna-barlangot, ami több mint 8 km hosszú. Ezzel pedig a világ negyedik legnagyobb barlangrendszere.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top